O loʻo i ai se va tele i totonu o pisinisi matapulepule.O le a le tulaga o le atinaʻe ma le faʻamoemoe o le pisinisi matapulepule i le 2020?

O le ufimata o le coronavirus fou "mea faigaluega puipuia".I le toe amataina o le gaosiga ma le toe faʻaleleia i itu uma o le atunuʻu, ua sili atu le vevela o matapulepule faʻaaoga ma N95 masks.Toeitiiti lava o matapulepule uma ua gaoia ma fa'atau atu i soo se mea.O le tau foi ua siitia mai le 6 i le 6. E le gata i lea, ae o tala fou foi e tolu ufimata ma fake fake ua faasalalau.

Ina ia fa'alauiloa, o ufimata fa'afoma'i fa'afoma'i e fa'atatau i se mata ufimata ma se pa'u fa'alavelave.Ua vaevaeina le tino ufimata i ni vaega se tolu: totonu, ogatotonu ma fafo:

 

O le vaega i totonu o le pa'u mea faauo: gauze mama masani po o le ie e le lalagaina, o le vaega ogatotonu o le vavae faamama layer, o le vaega pito i fafo o mea faapitoa vaega antibacterial: ie e le lalagaina po o ultra-manifinifi polypropylene liusuavai vaega mea.

O se ufimata mafolafola masani e mana'omia le 1g meltblown ie + 2G spunbonded ie

E mana'omia e se ufimata N95 e tusa ma le 3-4g ie fa'afefeteina + 4G ie spunbonded

O ie faʻafefeteina o se mea taua mo matapulepule faʻafomaʻi ma N95 masks, lea e taʻua o le "loto" o matapulepule.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le China Industrial Textiles Industry Association, o le spunbonded o le faʻagasologa autu o gaosiga i totonu o pisinisi e le o lalagaina a Saina.I le 2018, o le gaosiga o spunbonded nonwovens o le 2.9712 miliona tone, e tusa ma le 50% o le aofaʻi o mea e le faʻaaogaina, e masani ona faʻaaogaina i mea tumama ma isi fanua;fa'afefeteina fa'afefeteina fa'afefeteina na o le 0.9%.

Mai lenei faʻatusatusaga, o le gaosiga faʻapitonuʻu o mea e le faʻafefeteina e le faʻafefeteina o le a 53500 tone / tausaga i le 2018. O nei ie faʻafefeteina e le gata e faʻaaogaina mo matapulepule, ae faʻapea foʻi mo mea e puipuia ai le siosiomaga, mea faʻaofuofu, mea faʻaoga diaphragm maa, mea solo, ma isi.

Pe a faatusatusa i le au fai ufimata, e le tele ni tagata gaosi ie e le o lalagaina.I lalo o ia tulaga, ua faʻalauiloa e le setete le tele o atinaʻe faʻapitoa e faʻaogaina e faʻaleleia ai le gaosiga gafatia.Ae ui i lea, i foliga o le faʻailoga ie ma le liʻo ie o loʻo sailia ai ie e le o lalagaina, e le o faʻamoemoe i le taimi nei.Ole saoasaoa ole gaosiga a Saina i lenei niumonia o loʻo feagai ma luitau e leʻi tupu muamua!

I le taimi nei, i le feagai ai ma le tulaga faʻamaʻi o le niumonia, o loʻo faʻateleina vaega uma o le atunuʻu i le ao ma le po.O loʻo valoia o le a maua e le pisinisi matapulepule suiga nei i le lumanaʻi:

 

1. O le a faʻaauau pea ona faʻatupulaia le gaosiga o matapulepule

E tusa ai ma faʻamaumauga a le Matagaluega o alamanuia ma faʻamatalaga tekonolosi, o le maualuga o le gaosiga o matapulepule a Saina e sili atu i le 20 miliona i le aso.E tusa ai ma se suʻesuʻega na faia e Farani i totonu o leitio faʻalotoifale, o Saina o le pito sili ona tele gaosiga o masini faʻafomaʻi i le lalolagi, e tusa ma le 80% o le gaosiga o le lalolagi.O le a aoina e le malo ma teu oloa faʻasili pe a maeʻa le faʻamaʻi, ma o pisinisi e ausia tulaga faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻatulagaina le gaosiga ma le malosi atoatoa.O lo'o fa'amoemoe o le a fa'atupula'ia pea le gaosiga o matapulepule i le lumana'i.

Novel coronavirus pneumonia fa'ama'i puipuia ma pulea ma le tamaoaiga ma agafesootai atina'e na faia i le fonotaga a le aufaasālalau a le State Council Information Office i le aso 10 i le taeao 24. I le fonotaga a le au tusitala, Cong Liang, sui o le vaega Party o le atinae a le atunuu ma le Komisi Toefuataiga ma failautusi aoao, faʻapitoa faʻalauiloa le tulaga talafeagai o le faʻalauteleina o le gaosiga gafatia o matapulepule ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o matapulepule.

Na faailoa mai e Cong Liang talu mai le aso 1 o Fepuari, ua fesoasoani le Komisi o le Atinaʻeina o le Atunuu ma le Toefuataiga i le au gaosi oloa e foia faafitauli o tagata faigaluega, tupe faavae, meafaitino, ma isi, ma leai se taumafaiga e mautinoa ai le sapalai o matapulepule.E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: o le laʻasaga muamua e faʻatatau i le tulaga faʻamaʻi ma faʻamautinoa le aufaigaluega fomaʻi pito i luma, ma le taulaʻi i le faʻalauteleina o le gaosiga o fomaʻi N95 masks.I le maeʻa ai o taumafaiga, o le gaosiga o aso uma o le N95 i le aso Fepuari 22 ua oʻo atu i le 919000, o le 8.6 taimi o lena i le aso Fepuari 1. Talu mai Fepuari, e ala i le faʻaogaina o le setete, 3 miliona 300 afe matapulepule na lafoina mai le N95 masks gaosi itumalo. , e taulaʻi i le puipuiga o Wuhan i Hubei, ma Beijing ma isi eria e aunoa ma le N95 gaosiga gafatia, e aofia ai le 2 miliona 680 afe fomaʻi N95 matapulepule faʻafeiloaʻi i Wuhan, ma le aofaʻi o faʻasalalauga i aso uma e sili atu i le 150 afe.

2. O masks faʻapolofesa o le a faasolosolo malie ona nofoia le maketi

Faatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o le tamaoaiga o Saina ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tulaga o le soifuaga o tagata, o le faʻaogaina o tagata ma le maualuga o le taumafaina ua suia ma faʻaleleia tele.I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻamamafa i le puipuiga o le saogalemu o le tagata lava ia ma le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le pneumoconiosis, o le maketi o matapulepule faʻapolofesa e tele.

I le lumanaʻi, o matapulepule faʻapolofesa o le a faʻaauau pea ona nofoia le maketi, aʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia le faʻasoa o maketi o ufimata atoa i lalo ifo, o se tulaga le maalofia.

O le mea lea, i le taimi nei, o loʻo faʻatumauina pea le faʻaogaina o matapulepule i faleoloa.Tele falegaosimea ua toe fuata'i e fai matapulepule.E fa'alagolago po'o ai e mafai ona faoa avanoa tau pisinisi.

O Saina o le lalolagi sili ona tele e gaosia ma fa'atau atu matapulepule, ma o le gaosiga fa'aletausaga o matapulepule e tusa ma le 50% o le lalolagi.E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le China Textile Business Association, i le 2018, o le gaosiga o matapulepule a Saina e tusa ma le 4.54 piliona, lea e sili atu i le 5 piliona i le 2019 ma o le a sili atu i le 6 piliona i le 2020.

 


Taimi meli: Oke-17-2020