E silia ma le 20000 tagata i iunivesite a Amerika ua aafia i le coronavirus fou

Matou te iloa uma e leʻi maeʻa le novel coronavirus pneumonia.E mana'omia pea ona tatou faia galuega tau puipuiga o fa'ama'i.O faʻamaumauga lata mai i le faʻamaʻi a Amerika o loʻo faʻaalia ai e 20 afe tagata fou i iunivesite a Amerika ua aʻafia i le virus korona fou.Aisea e matua ogaoga ai le fa'ama'i i le kolisi a Amerika?

E silia ma le 20000 tamaiti aoga ma le aufaigaluega i Kolisi ma iunivesite i le Iunaite Setete atoa ua maua i le coronavirus fou, CNN lipotia ia Setema 1.

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le CNN, o kolisi ma iunivesite i le itiiti ifo ma le 36 setete i le Iunaite Setete ua lipotia mai e sili atu i le 20000 tamaiti aʻoga ma le aufaigaluega ua aʻafia i le coronavirus fou.Fai mai le pulenuu o Niu Ioka, debrasio, ua ia faia se maliliega ma le Iuni a faiaoga e tolopo le toe tatalaina o vasega faafesagai i le Aai o Niu Ioka seia oo i le aso 21 o Setema. O a'oa'oga fa'afesaga'i o le a talia ile aso 21 o Setema.

Ole fua ole fa'alavelave ma le oti i vaiaso ta'itasi na lomia e le CDC journal na fa'asalalau talu ai nei se su'esu'ega fou e fa'aalia ai o se vaega tele o tagata i le Iunaite Setete e foliga mai e le o iloa le fa'ama'i pe a a'afia i le virus korona fou.O le suʻesuʻega na maua ai e 6% o le aufaigaluega fomaʻi muamua i le Iunaite Setete o loʻo i ai faʻamaʻi i le coronavirus fou, faʻamaonia na aʻafia i latou i le coronavirus fou.Novel coronavirus niumonia na lipotia e le 29% o tagata ia Fepuari 1st.69% oi latou e leʻi lipotia mai suʻesuʻega lelei, ma 44% e leʻi talitonu na latou maua muamua i le pale niumonia fou.

O le lipoti na faailoa mai ai o mafuaʻaga e mafua ai le faʻamaʻi o le coronavirus fou i le aufaigaluega fomaʻi pito i luma atonu ona o nisi o tagata mamaʻi e mama pe leai foi ni faʻailoga, ae e leʻi lipotia ni faʻailoga, ma o nisi tagata mamaʻi atonu e le mafai. maua su'ega fa'ama'i masani.

 


Taimi meli: Sep-02-2020