O matapulepule e le o toe valea pe a maeʻa le tausaga o le "faʻatamaoaigaina", ae o nisi tagata e leiloa miliona miliona

I Ianuari 12, na logoina ai le Itumalo o Hebei ina ia taofia le auina atu i fafo o le faamai, Shijiazhuang City, Xingtai City, ma Langfang City o le a tapunia mo le pulega, ma o le a le alu i fafo tagata faigaluega ma taavale sei vagana ua tatau ai.E le gata i lea, o faʻalavelave faʻafuaseʻi i Heilongjiang, Liaoning, Beijing ma isi nofoaga e leʻi taofia, ma ua faʻatupulaʻia eria i nofoaga feololo-maualuga lamatia mai lea taimi i lea taimi.Ua fa’amamafaina fo’i e vaega uma o le atunu’u le fa’aitiitia o femalaga’iga i le taimi o le Spring Festival ma le fa’amanatuina o le Tausaga Fou ua iai.Na fa'afuase'i ona toe vevesi le tulaga o le puipuia ma le puleaina o fa'ama'i.

I le tausaga talu ai, ina ua amata ona tupu le faʻamaʻi, o loʻo manino pea le naunautaiga o tagata uma e "faoa" matapulepule.I totonu o oloa pito i luga e sefulu na faʻasalalau e Taobao mo le 2020, o matapulepule o loʻo lisiina ma le mataʻina.I le 2020, o le aofaʻi o le 7.5 piliona tagata na suʻeina le upu "mask" i Taobao.

I le amataga o le 2021, o le faʻatau atu o matapulepule na toe faʻateleina ai le tuputupu aʻe.Ae o le taimi nei, ua le toe tatau ona tatou "puu" matapulepule.I se fonotaga a le au tusitala talu ai nei a le BYD, na taʻua ai e le Taitaifono o le BYD Wang Chuanfu, i le taimi o le faʻamaʻi, o le gaosiga o matapulepule a le BYD i aso uma na oʻo atu i le maualuga o le 100 miliona, "Ou te le fefe e faʻaaoga matapulepule mo le Tausaga Fou i lenei tausaga."

Na maua e Ran Caijing i fale talavai tetele ma e-commerce platforms, o le sapalai ma le tau o matapulepule e masani lava.E oo lava i pisinisi laiti, lea e sili ona maualuga lona lagona olfactory, na mou atu mai le liʻo o uo.

I le tausaga ua tuana'i, ua o'o ai le alamanuia ufimata i luga ma lalo e pei o rollercoaster.I le amataga o le faʻamaʻi, o le manaʻoga mo ufimata faʻateleina, ma o poloaiga mai itu uma o le atunuʻu sa le lava sapalai.O le tala faʻasolopito o matapulepule "faia o le tamaoaiga" o loʻo faʻatulagaina i aso uma.O lea foi na tosina mai ai le toʻatele o tagata e amata faʻatasi i totonu o le alamanuia, mai le gaosiga o tagata tetele e oʻo i le aufaipisinisi laiti ma feololo.O se "afa" o le gaosiga o matapulepule.

I se tasi taimi, o le faia o tupe i matapulepule sa faigofie e pei o lena: faʻatau masini matapulepule ma mea mataʻutia, suʻe se nofoaga, valaʻaulia tagata faigaluega, ma faʻatūina se fale gaosi masini.Na taʻua e se lōia, i le amataga, o le tupe faavae o le fale gaosi masini e naʻo le tasi le vaiaso, pe tolu pe fa aso, e toe totogi ai.

Ae o le "vaitaimi auro" o matapulepule e mauoa na o ni nai masina.Faatasi ai ma le siʻitia o le gaosiga o gaosiga i totonu o le atunuʻu, o le sapalai o matapulepule na amata ona paʻu i lalo o le manaʻoga, ma o le tele o faleoloa laiti na "afa i fafo" na paʻu tasi ma le isi.O tau o masini ufimata ma isi mea e fesoʻotai i ai ma mea mataʻutia e pei o ie liusuavai ua toe foʻi i le masani ina ua maeʻa le tele o luga ma lalo.

Fa'atuina faleoloa matapulepule, lisi kamupani fa'atasi ma manatu fa'atatau ma fale gaosi oloa ua avea ma manumalo o totoe i lenei pisinisi.I totonu o le tausaga e tasi, e mafai ona fufulu ese se vaega o tagata faʻaumatia, ma e mafai ona fausia se "fale gaosi matapulepule sili ona tele i le lalolagi" - BYD ua avea ma se manumalo tele i le pisinisi matapulepule i le 2020.

Fai mai se tagata e latalata i le BYD, i le 2020, o matapulepule o le a avea ma se tasi o pisinisi tetele e tolu a le BYD, ae o le isi lua o faufale ma taavale."O loʻo faʻatatauina ma le le mautonu o tupe maua a le BYD e fiasefulu piliona.Aua o le BYD o se tasi o kamupani autu o loʻo faʻatau atu ufimata i fafo.

E le gata o le tele o sapalai o matapulepule i totonu o aiga, ua avea foi loʻu atunuu ma puna taua o le sapalai o matapulepule i le lalolagi atoa.O faʻamaumauga ia Tesema 2020 o loʻo faʻaalia ai ua saunia e loʻu atunuu le sili atu ma le 200 piliona matapulepule i le lalolagi, 30 i le tagata i le lalolagi.

O tama'i ufimata pati e tele naua lagona lavelave o tagata i le tausaga ua tuana'i.E oo mai i le taimi nei, ma atonu foi mo se taimi umi mulimuli ane, o le a avea pea ma mea e tatau ona le mafai e tagata uma ona o ese.Peitaʻi, o le a le toe faia e le fale ufimata fale le "valea" o le tausaga talu ai.

Ina ua paʻu le falegaosimea, sa i ai pea le 6 miliona matapulepule i totonu o le faleteuoloa

A o lata mai le Tausamiga o le Tautotogo o le 2021, o le a toe foi Zhao Xiu i lona nuu e faamaapeina sea fale gaosi masini ma ana paaga.O le taimi lea, e tasi lava le tausaga talu ona faʻatūina le latou masini masini.

O Zhao Xiu o se tasi o tagata i le amataga o le 2020 na manatu na ia faoa le "aapa atu" o le pisinisi matapulepule.O se vaitaimi o le “manatu faataulaitu”.Le tele o masini fai ufimata na tulaʻi mai le tasi ma le isi, tau faʻateleina, o lea e leai se mea e popole ai i faʻatauga, ae na vave ona toe foʻi i le toʻa.Na faia e Zhao Xiu se fa'atatauga faigata.E oo mai i le taimi nei, o ia lava ua toetoe lava a leiloa le silia ma le tasi miliona yuan.“O le tausaga lenei, e pei lava o le tietie i se uila.”Sa ia mapuea.

I le aso 26 o Ianuari, 2020, i le aso lona lua o le Tausaga Fou, na maua ai e Zhao Xiu, o le sa faamanatuina le Tausaga Fou i lona nuu i Xiʻan, se telefoni mai ia Chen Chuan, o se “uso matua” sa ia feiloai i ai.Na ia taʻu atu ia Zhao Xiu i luga o le telefoni ua avanoa nei i luga o le maketi.Ole manaʻoga mo matapulepule e matua tele, ma o le "avanoa lelei" o loʻo i ai iinei.Na fetaui lelei ma le manatu o Zhao Xiu.Sa latou lavea.O Zhao Xiu na umia le 40% o sea ae o Chen Chuan na umia le 60%.Na fa'atūina se fale fai ufimata.

O Zhao Xiu e iai sona poto masani i lenei pisinisi.Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, o matapulepule e leʻo se pisinisi aoga.Sa masani ona faigaluega o ia i se kamupani i totonu o Xi'an o loʻo galue i pisinisi tau puipuiga o le siosiomaga.O lana oloa autu o le faamamaina o le ea, ma o masks anti-smog o mea fesoasoani.Na iloa e Zhao Xiu na'o le lua fa'avae fa'atasi.Se laina gaosiga o matapulepule.Ae ua leva ona avea lenei mea ma se punaoa seasea mo i latou.

I lena taimi, o le manaʻoga mo KN95 masks e leʻi sili atu e pei o se taimi mulimuli ane, o lea na faʻamoemoe muamua ai Zhao Xiu i matapulepule tuʻufaʻatasia.Mai le amataga, na ia lagona e le lava le maualuga o le gaosiga o laina gaosiga e lua o le fau."E naʻo le 20,000 matapulepule e mafai ona gaosia i le aso."O lea na latou faʻaaluina le 1.5 miliona yuan i luga o se laina gaosiga fou.
Ua avea le masini ufimata ma oloa aoga.O Zhao Xiu, o le e fou i luga o le laina gaosiga, na muamua feagai ma le faʻafitauli o le faʻatauina o se masini masini.Na latou suʻeina tagata i soʻo se mea, ma mulimuli ane faʻatau i le tau o le 700,000 yuan.

O le fesoʻotaʻiga faʻapisinisi faʻapipiʻi o matapulepule na faʻapipiʻi faʻatasi foi i se tau maualuga i le amataga o le 2020.

E tusa ai ma le "China Business News", e tusa o Aperila 2020, o le tau o loʻo i ai nei o se masini masini KN95 masini faʻapipiʻi ua siitia mai le 800,000 yuan i le iunite i le 4 miliona yuan;le tau o loʻo i ai nei o se masini KN95 mask semi-autometi Ua siitia foi mai le selau afe yuan i le taimi ua tuanaʻi i le lua miliona yuan.

E tusa ai ma se faʻamatalaga faʻapisinisi, o le tau muamua o le fale gaosi alalaupapa ufimata i Tianjin e 7 yuan i le kilokalama, ae o le tau na faʻaauau pea ona siitia i le tasi pe lua masina talu mai Fepuari 2020. , ae o loo itiiti lava le sapalai.”

O le kamupani a Li Tong o loʻo galulue i fefaʻatauaʻiga i fafo o oloa uʻamea, ma na mauaina foi le pisinisi o ufimata isu mo le taimi muamua ia Fepuari 2020. O le poloaiga na sau mai se tagata Korea na okaina le 18 tone i le taimi, ma le faʻaiʻuga mai fafo. tau fefa'ataua'iga na o'o i le 12-13 yuan/kg.

E faapena foi le tau o tagata faigaluega.Ona o le tele o manaʻoga maketi ma le puipuia o faʻamaʻi, e mafai ona faʻamatalaina tagata faigaluega tomai e "faigata ona maua se tagata e toʻatasi."“I lena taimi, na totogi mai e le matai na fa'apolopolo le masini matapulepule ia i matou le 5,000 yuan i le aso, ma sa le mafai ona ia fa'atau.Afai e te le malie e alu ese vave, o le a le faatali tagata mo oe, ma o le ae mauaina se pa i le aso atoa.O le tau masani muamua, 1,000 yuan i le aso.Ua lava tupe.Mulimuli ane, afai e te manaʻo e toe faʻaleleia, o le a tau 5000 yuan i le afa aso.Na faitio Zhao Xiu.

I lena taimi, o se tagata faigaluega faʻapipiʻi masini masini e mafai ona maua le 50,000 i le 60,000 yuan i nai aso.

O le laina gaosiga na fausia e Zhao Xiu na vave faʻatulagaina.I lona pito i luga, pe a tuʻufaʻatasia ma le gaosiga o le gaosiga, o le gaosiga o aso taʻitasi e mafai ona oʻo atu i le 200,000 matapulepule.Fai mai Zhao Xiu, i lena taimi, latou te faigaluega toetoe lava 20 itula i le aso, ma o tagata faigaluega ma masini e leʻi malolo.

O le vaitau foi lea na siitia ai le tau o matapulepule i se tulaga mataʻutia.E faigata ona maua se "mask" i luga o le maketi, ma o masks masani sa masani ona i ai ni nai sene e mafai ona faʻatau atu mo le 5 yuan taʻitasi.

O le tau o matapulepule lautele na gaosia e le falegaosimea a Zhao Xiu e tusa ma le 1 sene;i le pito sili ona maualuga o tupe maua, o le tau o le fale gaosi oloa o se mask e mafai ona faʻatau atu mo le 80 sene."I lena taimi, e mafai ona ou mauaina le tasi pe lua selau afe yuan i le aso."

E tusa lava pe o latou o se "faalavelave laiti" falegaosimea, latou te le popole i poloaiga.I le feagai ai ma le le lava o fale gaosi oloa, ia Fepuari 2020, na lisiina ai foi le falegaosimea a Zhao Xiu o se kamupani faʻamaonia e tetee atu i faʻamaʻi e le Komisi o Atinaʻe ma Toefuataʻi i le lotoifale, ma o loʻo i ai foʻi le faʻatulagaina o sapalai."O le matou taimi taua lenei."Fai mai Zhao Xiu.

Ae o le mea latou te leʻi faʻamoemoeina o lenei "taimi taua", lea na naʻo le masina, na vave ona mou atu.

E pei o i latou, o se vaega o kamupani laititi ma feololo na faʻatuina vave i se taimi puupuu.E tusa ai ma faʻamaumauga a Tianyan Check, ia Fepuari 2020, o le aofaʻi o kamupani faʻapipiʻi matapulepule na lesitala i lena masina na oʻo atu i le 4376, o se siitaga e 280.19% mai le masina talu ai.

O le tele o matapulepule na faʻafuaseʻi ona lolovaia i maketi eseese.O le vaavaaiga o maketi na amata ona matua pulea tau.I Xi'an, i le mea e tu ai Zhao Xiu, "ua faasolosolo ina malosi le vaavaaiga o maketi, ma ua le toe mafaia le tau maualuga muamua."

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ia Zhao Xiu o le ulufale atu lea o le au gaosi oloa.

I le amataga o Fepuari 2020, na faʻasalalau ai e le BYD se faʻaliliuga maualuga e ulufale ai i le gaosiga o masini.I le ogatotonu o Fepuari, na amata ai ona ulufale BYD masks i le maketi ma faasolosolo malie ona puʻeina le maketi.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau, ia Mati, ua mafai e le BYD ona gaosia le 5 miliona matapulepule i le aso, e tutusa ma le 1/4 o le gaosiga o le atunuʻu.

E le gata i lea, o kamupani gaosi oloa e aofia ai Gree, Foxconn, OPPO, Sangun underwear, lanu mumu, Mercury home textiles ua faʻasalalau foʻi lo latou auai i le autau gaosiga.

“E te le iloa pe na faapefea ona e oti!”E oo mai i le taimi nei, sa le mafai lava e Zhao Xiu ona taofiofia lona ofo, “E matua malosi lava le matagi.E saua tele.I le po, e foliga mai e leai se oge o matapulepule i le maketi atoa!

E oʻo atu ia Mati 2020, ona o le faʻateleina o sapalai maketi ma le faʻatonutonuina o tau, o le fale gaosi Zhao Xiu e matua leai lava se tupe mama.Sa ia fa’aputuina nisi o alaleo i le taimi na galue ai o ia i pisinisi tau puipuiga o le si’osi’omaga, peita’i ina ua ulufale le fale gaosi tele i totonu o le ta’aloga, na ia iloa ai e le o tutusa le malosi o le fa’atauva’a a itu e lua, ma e tele fo’i fa’atonuga e le’i maua mai.
Na amata ona faasaoina e Zhao Xiu o ia lava.Na latou sui muamua i KN95 masks, faʻatatau i falemaʻi faʻapitonuʻu.Sa i ai foi le latou oka e 50,000 yuan.Ae na vave ona latou iloaina a le toe fufusi auala masani o sapalai o nei faʻalapotopotoga, o le a leiloa a latou tauvaga."E mafai e le au gaosi oloa tetele ona tuʻu mea uma mai ufimata i lavalava puipui i le taimi e tasi."

O le le manaʻo e toe faʻaleleia, na taumafai Zhao Xiu e alu i le auala fefaʻatauaʻiga i fafo o KN95 masks.Mo le faʻatau, na ia faʻafaigaluegaina le 15 tagata faʻatau mo le falegaosimea.I le taimi o le faʻamaʻi, sa maualuga le tau o tagata faigaluega, na faʻasaoina e Zhao Xiu ana tupe, ma o le totogi masani mo tagata faʻatau na siitia i le tusa ma le 8,000 yuan.O se tasi o taʻitaʻi o le 'au na ausia se totogi masani o le 15,000 yuan.

Ae o fefa'ataua'iga i fafo e le'o se vaila'au fa'aola ola mo tagata fai ufimata laiti ma feololo.Mo le fa'atauina atu o matapulepule i fafo, e tatau ona e talosaga mo tusipasi fa'afoma'i talafeagai, e pei o le EU's CE certification ma le US FDA certification.Ina ua maeʻa Aperila 2020, na tuʻuina atu e le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute se faʻasalalauga e faʻatino asiasiga o oloa auina atu i fafo i le auina atu i fafo o matapulepule faʻafomaʻi ma isi mea faʻafomaʻi.O le tele o tagata gaosi oloa na muai gaosia ni matapulepule lautele na le mafai ona pasia le asiasiga faaletulafono ona latou te leʻi mauaina ni tusi faamaonia talafeagai.

O le falegaosimea a Zhao Xiu na mauaina le tele o fefa'ataua'iga i fafo i lena taimi, lea e 5 miliona fasi pepa.I le taimi lava e tasi, e le mafai ona latou maua le faʻamaoniga a le EU.

Ia Aperila 2020, na toe maua ai e Chen Chuan Zhao Xiu.“Tuu.E le mafai ona matou faia lenei mea.”Na manatua lelei e Zhao Xiu na o ni nai aso talu ai, na faatoa lipotia ai e le aufaasālalau le tala fou e faapea "Ua maua e le BYD toetoe lava $1 piliona o poloaiga matapulepule mai Kalefonia, ISA".

Ina ua taofi le gaosiga, o loʻo iai pea le sili atu ma le 4 miliona matapulepule faʻaaogaina ma sili atu nai lo le 1.7 miliona KN95 masks i totonu o latou falegaosimea.O le masini matapulepule na tosoina i le faleteuoloa a le falegaosimea i Jiangxi, lea o loʻo teuina pea e oʻo mai i le taimi nei.Faʻaopoopoina meafaigaluega, galuega, avanoa, mea mataʻutia, ma isi mea i le fale gaosimea, na fuafuaina e Zhao Xiu ua leiloa le tolu i le fa miliona yuan.

E pei o le falegaosimea a Zhao Xiu, o se numera tele o kamupani matapulepule laiti ma feololo ua "faia le afa" ua faia se suiga i le afa muamua o le 2020. E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau, sa i ai le faitau afe o faleoloa matapulepule i totonu o se tamai taulaga i totonu. Anhui i le taimi o le faʻamaʻi, ae e oʻo atu ia Me 2020, 80% o masini masini ua taofia le gaosiga, faʻasaga i le faʻafitauli o le leai o ni oka ma leai se faʻatau.


Taimi meli: Ian-13-2021