Seoul ua amata ona ofuina matapulepule aʻo faʻateleina faʻamaʻi

O Seoul, le laumua o Korea i Saute, ua faamalosia tagata e fai matapulepule talu mai le 24th e taofia ai le sosolo vave o le coronavirus fou i Seoul ma ona nofoaga lata ane.

E tusa ai ma le "mask order" na tuuina mai e le malo o Seoul, e tatau i tagatanuu uma ona ofuina ni matapulepule i totonu ma tumutumu i fafo ma e mafai ona aveese pe a 'ai, lipotia Yonhap.

I le amataga o Me, na tupu ai se fuifui o faʻamaʻi i le falemaʻi i Litai, o se taulaga o loʻo taulaʻi ai falekalapu, ma faʻaosofia ai le malo e manaʻomia tagata e fai ni matapulepule i luga o pasi, taxis ma subways mai le ogatotonu o Me.

O le sui pulenuu o Seoul, Xu Zhengxie, na fai mai i le fonotaga a le au tusitala i le aso 23, na ia faamoemoe e faamanatu atu i tagata uma o le "o le ofuina o matapulepule o le faavae lea mo le faatumauina o le saogalemu i le olaga i aso uma".O le auala i North Chung Ching ma le itumalo o Gyeonggi e lata ane i Seoul na tuuina atu foi ni faatonuga faalepulega e faamalosia tagata e fai ni matapulepule.

Ua si'itia talu ai nei le numera o fa'ama'i fou i totonu o le laumua o Korea i Saute ona o se fa'ama'i pipisi i totonu o se lotu i Seoul.E silia ma le 1000 fou faʻamaonia mataupu na lipotia i Seoul mai Ianuari 15 i le 22, ae e tusa ma le 1800 faʻamaonia mataupu i Seoul talu mai Korea i Saute na lipotia lana mataupu muamua ia Ianuari 20 i le 14 i lenei masina, e tusa ai ma faʻamaumauga a le malo.

Na lipotia mai e le Associated Press e 397 mataupu fou na faamaonia na lipotia i Korea i Saute i le aso 23, ma o mataupu fou na tumau pea i numera tolu mo le 10 aso sosoo.


Taimi meli: Aukuso-27-2020